HTML

Eszperantó sarok

Tippek, tanácsok és érdekességek az eszperantó nyelv tanulásával kapcsolatban. Ha érdekel az eszperantó, vagy ha ajánlották, de nem igazán tudod, mit gondolj róla, vagy ha bármilyen problémád van a tanulás során, nézz szét, hátha tudok segíteni!

Mottó

„Nincsenek már rózsaszín álmaim a magyar eszperantó mozgalomról.”

 Szilvási László,
a Kulturális Eszperantó Szövetség elnöke

Friss topikok

Kapcsolat

Szerkesztő:
Denielo Hungara

E-mail: eosarok-kukac-gmail-pont-com

A Facebook segít a nyelvtanulásban!

2013.04.25. 18:58 Denielo Hungara

Akár bevallod, akár nem, a facebookozás rengeteg időt elvesz a tanulástól. De ha eszperantóra állítod a felület nyelvét, akkor közben is tanulhatsz valamit...

Fb_hu.pngA Facebook felületét úgy állíthatod át eszperantó nyelvűre, ha a képernyő bal alsó sarkában látható feliratra kattintasz (most neked valószínűleg „Magyar”), majd a felbukkanó menüben az „Esperanto”-ra. Íme az eredmény:

Fb.png

Képek forrása: Agria Nyelviskola, Eger

Az ilyen beállítás további előnye, hogy segítségével megtanulhatsz olyan modern szavakat, amelyek nem feltétlenül szerepelnek egy évtizedekkel ezelőtt kiadott szótárban vagy tankönyvben, viszont simán szükség lehet rájuk a nyelvvizsgán. Ilyenek például az internet (interreto), e-mail (retletero), csetelni (retbabili), fájl (dosiero), letölteni (elŝuti), online / offline (linea / senlinea), mobil (poŝtelefono) stb. szavak.

A Facebook-on kívül van még néhány kedvelt oldal, amit lefordítottak. A Google keresőjének eszperantó felülete az alábbi linken érhető el: http://www.google.com/webhp?hl=eo

Google.PNG

A nálunk kevéssé ismert Ipernity elég népszerű az eszperantisták körében - talán ennek köszönhető, hogy ezt is lefordították. Az eszperantó felület a lap alján található Esperanto feliratra kattintva töltődik be.

ipernity.png

Kép forrása: Agria Nyelviskola, Eger

Jó tanulást! :) A következő posztban pedig leírom, hogyan lehet néhány kattintással hozzáadni eszperantó helyesírás-ellenőrzőt a Firefox böngészőhöz.

Szólj hozzá!

Címkék: tipp web internet nyelvtanulás link linkek hivatkozás program szótár tippek eszközök eszperantó segédprogram hivatkozások kifejezések Google Facebook szókincstár Ipernity

A bejegyzés trackback címe:

https://eosarok.blog.hu/api/trackback/id/tr295245694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása